font na

Suntik Plastik Cetakan Nyusut

Nyusutan suntikan plastik mangrupikeun salah sahiji pasipatan nalika suhu bahan ngeclak. Tingkat panyusutan suntikan shrankage diperyogikeun pikeun nangtoskeun dimensi bahan akhir. Nilaina nunjukkeun jumlah kontraksi anu ditingalikeun ku workpiece saatos éta dikaluarkeun tina kapang teras teras didinginkan dina 23C salami 48 jam.

Nyusut ditangtukeun ku persamaan ieu:

S = (Lm-Lf) / Lf * 100%

dimana S mangrupikeun laju nyusut kapang, Lr diménsi karya akhir (dina. atanapi mm), sareng Lm dimensi rongga kapang (dina atanapi mm). Jenis sareng klasifikasi bahan palastik gaduh nilai variabel panyusutan. Panyusutan tiasa dipangaruhan ku sababaraha variabel sapertos ketebalan bahan damel kakuatan, tekanan suntik sareng tekanan. Tambihan pangeusi sareng bala, sapertos serat gelas atanapi pangisi mineral, tiasa ngirangan panyusutan.

Nyusut produk plastik saatos diolah biasa, tapi polimér kristalin sareng amorf henteu nyusut béda. Sadaya bahan plastik ngaleutikan saatos diolah sacara sederhana salaku hasil tina komprésiitas sareng kontraksi termal sabab tiis tina suhu pamrosésan.

Bahan amorf ngagaduhan panyusutan handap. Nalika bahan amorf janten tiis nalika fase épisién tina prosés nyetak suntikan, éta mundur ka plymer anu kaku. Ranté polimér anu ngawangun bahan amorf henteu ngagaduhan orientasi khusus. Conto pf bahan amorf nyaéta polikarbonat, ABS, sareng polistirén.

Bahan-bahan kristalin gaduh titik lebur kristal anu ditetepkeun Ranté polimér nyusun dirina dina konfigurasi molekul anu dipesen. Daérah anu dipesen ieu nyaéta kristal anu ngabentuk nalika polimérna tiis tina kaayaan lebur na. Pikeun bahan polimér semicrystalline, formasi sareng ningkatna rangkep tina ranté molekul di daérah kristalin ieu. panyusutan cetakan suntik pikeun bahan semicrystalline langkung luhur tibatan bahan amorf. Conto bahan kristal nyaéta nilon, polipropilén, sareng poliétilén. Daptar sababaraha bahan plastik, duanana amorf sareng semisrystallin, sareng kapang na nyusut.

Nyusut pikeun thermoplastics /%
matéri kapang ngaleutikan matéri  kapang ngaleutikan matéri kapang ngaleutikan
ABS 0.4-0.7 polikarbonat 0,5-0,7 PPO 0,5-0,7
Akrilik 0,2-1,0 PC-ABS 0,5-0,7 polistirén 0.4-0.8
ABS-nilon 1.0-1.2 PC-PBT 0.8-1.0 Polysulfone 0,1-0,3
Asétal 2.0-3.5 PC-PET 0.8-1.0 PBT 1.7-2.3
Nilon 6 0.7-1.5 Poliétilén 1.0-3.0 Piaraan 1.7-2.3
Nilon 6,6 1.0-2.5 Polipropilén 0.8-3.0 TPO 1.2-1.6
PEI 0,5-0,7        

Pangaruh shrinkage variabel hartosna yén toleransi pamrosésan tiasa dicandak pikeun polimér amorf jauh langkung saé tibatan polimér kristalin, sabab kristalin ngandung langkung teratur sareng langkung saé langkung hadé tina ranté polimér, transisi fase ningkatkeun panyusutan sacara signifikan. Tapi ku plastik amorf, ieu mangrupikeun hiji-hijina faktor sareng gampang diitung.

Pikeun polimér amorf, nilai panyusutan henteu ngan ukur handap, tapi nyusut nyalira gancang kajadian. Pikeun polimér amorf sapertos PMMA, panyusutanana bakal dina urutan 1-5mm / m. Ieu disababkeun tina niiskeun ti sakitar 150 (suhu lebur) dugi ka 23C (suhu kamar) sareng tiasa aya hubunganana sareng koefisien ekspansi termal.


Waktos Post: Sep-19-2020